MICROBLADING -10 YLEISINTÄ KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA

MICROBLADING -10 YLEISINTÄ KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA

Millainen tekniikka microblading on? Mitä eroa on microblading- ja kestopigmentointi- tekniikoilla? Mitä asiakkaan on hyvä ottaa huomioon aikaa varatessaan?

Microblading koulutukset saapuivat Suomeen noin viisi vuotta sitten ja luonnollisia kulmakarvoja jäljittelevä tekniikka on nykypäivänä jo todella suosittua. Tekniikan turvallinen toteutus ja tyylikäs lopputulos vaativat kuitenkin ammattilaiselta valtavasti tietotaitoa ja osaamista, joten ennen ajan varaamista suosittelemme tutustumaan artikkeliimme ja mikäli sinulla herää jotain kysymyksiä, ole rohkeasti yhteydessä kauneushoitolamme ammattilaisiin somessa tai poikkea meillä paikan päällä hoitolassamme Helsingin Hermannissa.

Kun harkitset microblading-kulmia, valitse ammattilainen huolella. Microblading on tekniikka, jossa pigmentti upotetaan ihoon viiltämällä väriaine oikeaan syvyyteen. Mikäli viillot toteutetaan väärin tai vääriä väriaineita käyttäen, ei lopputulos välttämättä ole odotuksien mukainen.

Käytä siis hetki aikaa osaavan ja koulutetun artistin etsimiseen. Voit hyödyntää esimerkiksi Instagramia tai yrittäjien kotisivuja tutkimalla microblading-ammattilaisten työnäytteitä ja tutustumalla tekijään tarkemmin. Useimmilla microblading- artisteilla on kuvia heidän toteuttamistaan kulmista sekä juuri tehtyinä, että parantuneina.

Taitavan artistin lisäksi kannattaa selvittää heidän työssään käyttämät väripigmentit. Meillä Rolling Beautyssa on käytössä tunnetut ja tutkitut laadukkaat Swiss Color pigmentit, jotka eivät sisällä rautaoksidia, nikkeliä, PAH-yhdisteitä, ATSO-väriaineita eikä raskasmetalleja.

Laadukkaita ja turvallisia värejä käyttämällä voimme varmistua siitä, että haalistuessaan värit eivät jätä asiakkaan ihoon ajan kuluessa oranssiksi tai sinertäväksi muuttuvaa rautaoksidia. Microblading ja kestopigmentointi on tehty oikeilla pigmenteillä ja oikeaan syvyyteen silloin, kun väri haalistuu ajan kuluessa ihosta pois luonnollisesti.

Microblading toimenpiteenä on viiltotekniikka, jossa manuaalisella instrumentilla väri painetaan ihokudoksen oikeaan syvyyteen microneuloista koostuvan terän avulla.

Microbladingin avulla tehdään pidempi kestoisemmat kulmat, kuin omia kulmakarvoja värjäämällä. Tekniikalla pyritään jäljittelemään omia karvoja, jotka mukailevat luonnollisia karvoja mahdollisimman samankaltaisesti.

Microblading ei ole yhtäkuin meikatut kulmat ja näyttävämpää meikkiä varten toimenpiteestä parantuneita kulmia voi vapaasti ehostaa. Tekniikka saa kuitenkin kulmasi korostumaan myös ilman meikkiä, varsinkin jos luonnolliset kulmakarvasi ovat hyvin vaaleat tai vähäiset. Näyttävät kulmat halutessasi suosittelemme tutustumaan myös kestopigmentointiin, josta kerromme myös tässä blogissa myöhemmin.

Oikein tehtynä microblading-tekniikalla tehdyt kulmat säilyvät ihosta riippuen noin 6 – 10 kuukautta. Microbladingin pysyvyys on hyvin yksilöllistä. Pysyvyyteen vaikuttavat esimerkiksi asiakkaan ihotyyppi, ikä, elintavat ja toimenpiteen jälkihoito.

 1. Microbladingin avulla voidaan korostaa ja täydentää harvoja kulmakarvoja
 2. Tekniikalla pystytään muotoilemaan ja korjaamaan kulmien symmetrisyyttä
 3. Microblading- kulmat on helppoa muotoilla ja hajakarvojen poisto helpottuu, kun kulmien muoto on valmiina
 4. Microblading helpottaa meikkaamista ja vähentää kulmakarvojen muotoilun tarvetta
 5. Sopii hyvin töihin ja harrastuksiin, joissa tavallinen meikki ei esimerkiksi hikoilun vuoksi pysy siistinä koko päivää
 6. Sopivat myös työpaikoille, joissa meikkiä ei syystä tai toisesta saa käyttää
 7. Ovat hyvä valinta asiakkaille, joille ei ole aikaa meikata tai meikkaaminen on hankalaa esim. huonon näön tai käsien vapinan vuoksi
 8. Mahdollistavat kulmat myös heille, jolta on omat kulmakarvat lähteneet esim. trauman, syöpähoitojen tai alopecian johdosta

Kulmien muoto suunnitellaan asiakkaan toiveita kuunnellen. Ammattilaiset hoitolassamme neuvovat tarvittaessa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Suunnittelu keskustelun jälkeen kulmakarvat mitataan ja muoto piirretään asiakkaan kasvonpiirteiden mukaisesti, että kulmista saadaan kasvojen mittasuhteisiin sopivat ja keskenään symmetriset.

Pigmentin väriksi valitaan väri, joka on mahdollisimman lähellä asiakkaan omien kulmakarvojen väriä, jotta lopputuloksesta saadaan luonnollinen. Jos asiakkaan kulmakarvat ovat väriltään todella vaaleat, voidaan väriksi valita tummempi sävy. Keskustelemme kanssasi ja neuvomme oikean värisävyn valinnassa.

Itse toimenpiteessä ihoon viilletään pieniä pintahaavoja mikroneuloilla, jolloin pigmenttiväriä painetaan terän avulla ihoon oikeaan syvyyteen.

On hyvä huomioida, että kulmat ovat heti valmistuttuaan lopullista sävyään tummemmat ja paksummat. Kulmat vaalenevat huomattavasti ihon parantumisen myötä.

Toimenpiteen jälkeen kulmat voivat hieman punottaa ja otsan iho tuntua kiristävältä, kosketusaralta tai turvonneelta. Oireet katoavat ensimmäisten päivien jälkeen.

Noin kaksi kuukautta ensimmäisen microblading toimenpiteen jälkeen asiakkaalle tehdään kulmiin vahvistus, jossa viimeistellään kaunis ulkonäkö. Vahvistus sisältyy microblading hintaan.

Lähtökohtaisesti microbladingia tai kestopigmentointia ei ole syytä pelätä, oikeaoppisella tekniikalla kipu on vähäistä ja hoitolassamme on mahdollista saada kivunlievitystä kipugeelin avulla. Suurin osa asiakkaista vertaa kipua siihen, miltä kulmakarvojen nyppiminen tuntuu. Kun työskennellään ihon oikeassa syvyydessä, kipu on vähäistä. Mikäli kipukynnyksesi on matala ja pelkäät toimenpiteen tuottamaa mahdollista kipua, suosittelemme harkitsemaan kestopigmentointia.

Kestopigmentointi eroaa microbladingista tekniikaltaan. Kestopigmentoinnissa laite painaa värin neulalla ihokudoksen oikeaan syvyyteen, kun microblading viiltää värin ihon pintaan. Tekniikasta johtuvista syistä kestoipigmentoinnissa tunnet kipua todennäköisesti vähemmän, kuin microbladingissa, sillä kestopigmentointi ei aiheuta ihon pintaan avohaavaa.

Ihon paraneminen on yksilöllistä, useimmiten ihon pinta parantuu 1-4 viikon aikana. Ihon alemman kerroksen parantuminen vie kuitenkin pidempään ja tästä syystä vahvistus tehdään vasta kahden kuukauden kuluttua. Traumaattisen ihon käsittely saattaa aiheuttaa arpikudosta, jos ihoa käsitellään uudelleen liian aikaisin.

Parantuessaan kulmat hieman kutiavat ja hilseilevät. Niistä irtoaa pieniä palasia, jotka sisältävät kuollutta ihoa, kudosnestettä sekä ylimääräistä pigmenttiä.

Anna kulmien parantua kaikessa rauhassa, älä nypi niistä irtoavia palasia ja vältä kulmien koskettelua mahdollisimman pitkään. Koskettaessa käsiteltyjä kulmia varmista, että kätesi ovat täysin puhtaat.

Microblading- kulmat voidaan poistaa poistamiseen tarkoitetulla fysiologisella maitohapolla.

Pigmenttiväriä poistettaessa happo nostaa väriä kudoksesta ylöspäin ihon pintaa kohti, muodostaen ihon pinnalle ruven irtoavasta pigmenttiväristä. Ruven irtoamisaikana pigmenttiä poistuu ihon alemmista kerroksista. Happopoiston jälkeen on tärkeää antaa ihon parantua rauhassa.

 1. Jos olet raskaana
 2. Sinulla on flunssa tai muu kehon tulehdustila
 3. Käytät verenohennuslääkkeitä tai sinulla on kortisonilääkitys
 4. Solunsalpaajahoitojen aikana
 5. Sinulla on epilepsia, sydänsairaus tai verenvuototauti
 6. Vahvan aknelääkekuurin aikana
 7. Jos sinulle on HIV-tartunta tai C-hepatiitti
 8. Ihosairaudet, ihottuma, arvet, syntymämerkit sekä luomet kulmien alueella estävät microblanding- kulmat
 9. Aktiivisena oleva huuliherpes

Akuutti paranemisvaihe ihon pinnalla kestää viidestä kymmeneen päivään ja tänä aika kulmista hilseilee ylimääräinen väri pois.

Kulmia voi rasvata hoitolasta mukaan saatavalla rasvalla kutinan vähentämiseksi. Rasvaa kannattaa kuitenkin käyttää mahdollisimman vähän, sillä toimenpiteen jälkeen ihossa on avohaava, jolloin rasva myös liuottaa pigmenttiväriä ennen parantuvan ihon sulkeutumista.

Jokainen ammattilainen neuvoo ja ohjeistaa kotihoidon omalla tavallaan. Kuuntele ohjeet tarkasti ja noudata ammattilaisen antamia kotihoito-ohjeita parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kulmia ei saa kastella ensimmäiseen vuorokauteen. Jos toimenpiteen jälkeen kulmat vuotavat kudosnestettä, nesteen voi varovasti taputella kostutetulla vanulapulla.

Pigmentin pysyvyyden varmistamiseksi kulmille on tärkeää antaa aikaa parantua. Suosittelemme välttämään kulmien meikkaamista, auringonottoa, hikoilua, uimista ja saunomista akuutin parantumisvaiheen aikana.

Oletko huolissasi kulmiesi parantumisesta? Meiltä voit aina kysyä neuvoa myös toimenpiteen jälkeen, ota rohkeasti yhteyttä.

Useat alan ammattilaiset toteuttavat molempia tekniikoita, mutta mikä on microbladingin ja kestopigmentoinnin ero?

Suurin ero on tekotavassa. Microblading- tekniikka on täysin manuaalinen ja se tehdään instrumentilla, jonka terä koostuu pienistä neuloista. Tekniikassa tekijän ammattitaito on erityisen merkityksellistä, kun pigmentointiväri viiletään asiakkaan ihoon ja väri painetaan oikeaan ihokerrokseen. Jos tekijä painaa värin liian syvälle, väri ei poistu ihosta omin avuin ja saattaa jäädä ihoon. Mikäli väri taas jää liian pintaan, pigmentti ei pysy ihossa ja haalistuu nopeasti pois.

Kestopigmentointi tehdään erillisellä siihen tarkoitetulla laitteella, jossa on yksi neula ja joka toimii sähkövirralla. Microbladingissa ihon pintaan vedettävän viillon sijaan kestopigmentoinnissa ammattilainen painaa laitteen avulla värin neulalla ihoon oikeaan syvyyteen.

Kestopigmentointi pysyy ihossa microbladingia pidempään, tekotavasta riippuen 1-3 vuotta. Kestopigmentoinnissa ihoon ei synny arpikudosta, kun neulatekniikka ei viillä ihoa auki. Kestopigmentoinnilla saadaan aikaan tekotavasta riippuen meikatumpi ja näyttävämpi lopputulos, microblading mukailee enemmän kulmakarvojen luonnollista ulkonäköä.

Molemmissa tekniikoissa artistin ammattitaidolla ja kokemuksella on merkitystä, loistava lopputulos tekotavasta riippumatta vaatii osaavan ammattilaisen. Autamme ja vastaamme mielellämme kaikkiin mieleesi tuleviin kysymyksiin niin kestopigmentointiin, microbladingiin, kosmetologipalveluihin kuin muihinkin kauneudenhoitoon liittyviin asioihin.

Oletko jo kuullut uudesta Caretech HIFU Multiline hoidosta? Kerromme siitä lisää tulevissa blogeissa, mutta löydät lisätietoja tästä huikeasta uudesta toimenpiteestä Instagramissa @rolling__beauty tai kysy lisätietoja suoraan hoitolasta.